Az elveszett humanoid Földlakógyerek ijedsége és a vigasztalós virágcukorka

Xeri humanoid Földlakógyerek 11 Földi éve lakott a Föld bolygón, amikor az embertanodában egy Földi őszi délután egy idegen embernyelvi versenyen vett részt, ami bizonytalanul sokáig tartott. Így nem a szokásos embertanodai idő utáni találkozót beszélték meg Tixi humanoid Földlakóval, hanem későbbit. 

 Igen ám, de mégiscsak hamarabb vége lett a versenynek, miközben Xeri aznap Földi reggel a Földbázisukon felejtette a telekommunikáló kütyüjét... Abban volt Tixi teleszáma, ezért nem tudott Tixinek telekommunikálni. 

Tixi pedig, amíg a környéken várta Xerit, arra használta a többlet Földi időt, hogy bement az újrafelhasználós ruhaboltba Xerinek nadrágot keresni. Mert Xeri emberteste azon a Földi nyáron nagyon nagyot nőtt, és az összes nadrágját kinőtte... Tixi azt gondolta az emberfejével, hogy elég lesz odaérnie Xeriért azelőtt, amikor a nagy fehér csapatszállító Földjármű indul a Földbázisuk felé. Ha pedig nem, akkor majd telekommunikálnak neki.

A vigasztalós virágcukorka elszopogatása
és a beszélgetés során Xeri nagy ijedtsége
gyorsan és teljesen elmúlt

Mire visszaért a szokásos Földi találkozóhelyre, Xeri ott várta őt sírva, és megijedve, és teljesen kétségbeesve. Már legalább 15 Földi perce ott toporgott... Hogy mi lesz akkor, ha nem jönnek érte, és örökre itt marad, és soha többet nem látja az anyukáját... 

Tixi emberszíve elfacsarodott, nyugtatgatta Xerit ahogy csak tudta, de úgy érezte, hogy itt valami különleges segítség is jól jönne. 

Nem sokkal azelőtt kezdett el használni egy különleges vigasztalós virágcukorkát. Ebből Xeri emberneveldés táskájába is tett, de Xerinek ekkor még nem jutott eszébe, hogy elszopogasson belőle egyet. 

Na majd most. 

A virágcukorkával az emberszájában vigasztalódó Xerinek elmondta, hogy ez a Földi környék biztonságos, itt semmi baja sem eshet, nem kell félnie. És ha sehol sem találja Tixi teleszámát, mivel már nincs értesítős füzet, például menjen vissza az embertanodába, és kérdezze meg a központi nénitől, vagy egy embernevelőtől, akivel arrafelé éppen összefut. Ott a tárolóban megvan az emberszülők mindenféle információja, hogy el tudják őket érni. Egyébként is, már itt a Földi ideje, hogy Xeri kapjon Tixitől egy papír adatkártyát is az irattartójába, hogy ne csak a telekommunikáló kütyüben legyen benne a teleszám...

Tixi azt is megsúgta Xerinek, hogy jaj dehogy hagyja őt itt, hiszen nagyon akarta, hogy megszülessen, hogy legyen neki egy Xerije. És nem azért dolgozott azon olyan sokat, hogy Xeri igazán meggyógyuljon a súlyos, hosszú, veszélyes tüneteiből, hogy tényleg jól tudja magát érezni az emberbőrében és boldog tudjon lenni, hogy csak úgy itthagyja.

Xeri ezekkel hamar és teljesen megnyugodott, sikerült elfelejtenie az ijedségét, nem betegedett bele.

 

(Az itt olvasható történetek mesék a humanoid Földlakó kvantumdimenzióból; a szereplők és az események emberi valósággal való bármiféle hasonlósága pusztán a tünetelnyomó tudormányos véletlen egybeesés műve.)

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Búskomorság, vagy valami más? A kvantumkütyü megmutatja

A négylábú nyávogós öreglény és a tünetelnyomó félrekezelős elmúlásterjesztő

Mit utasít vissza a humanoid Földlakógyerek emberhasa? A versenyizgulás kvantum-megszelidítése